Home    Search    Gallery    How-To    Books    Links    Workshops    About    Contact

Ritz Camera

adorama

Share Everything You Know - in Romanian!
© 2006 KenRockwell.com.
Translated by Stefan Badulescu

Please help KenRockwell..com

I get my goodies at Ritz, Amazon and Adorama. It helps me publish this site when you get yours from those links, too.

Also in English, Dutch, Indonesian, Norwegian, Swedish, French, Greek, German, Italian, Spanish, Finnish, Hungarian, Romanian, Polish, Hebrew, Bulgarian, Portuguese, Ukrainian, Russian and Afrikaans.

14 August 2006

Impartaseste tot ceea ce cunosti

In cazul in care nu ati remarcat, eu nu am nici un fel de secrete fata de dumneavoastra.

Toti fotografii profesionisti pe care ii cunosc fac publice locatiile lor cele mai bune, tehnicile folosite de ei si modul in care isi conduc afacerile. Acest lucru ne permite sa devenim din ce in ce mai buni. De ce credeti ca fac acest site?

Ansel impartasea tot ceea ce cunostea? DA! A publicat o serie de cel putin 6 carti, dintre care primele trei sunt inca foarte populare. Daca le veti citi veti stii tot ceea ce Ansel stia.

Fotografiile isi au originea in imaginatie, observare si inspiratie. Stiind locatiile si tehnica altuia nu inseamna ca vei putea reproduce rezultatele sale.

Persoanele care nu isi fac cunoscute locatiile si tehnicile folosite sunt niste ratati. De cele mai multe ori ei sunt persoanele cele mai putin experimentate sau mai neprofesioniste. Acest lucru dovedeste ca le lipseste increderea.

Stim ca desi sunt circa 10 milioane de fotografi, de asemeni sunt miliarde de potentiali clienti.
Toti avem beneficii daca impartasim ceea ce stim. Daca incerci sa pastrezi secrete iti vei pierde prietenii adevarati si nu vei putea sa inveti mai mult decat stii. Nu iti va oferi nici un avantaj competitiv important, si oricum de cele mai multe ori nu te vei afla in competitie cu prietenii tai. Prietenii discuta si se dau la o parte daca un alt prieten doreste contractul respectiv.

Heh, prietenii mei isi ofera unul altuia contracte pe care ei nu le pot onora fiindca sunt prea ocupati.

Singurele persoane de care trebuie sa te feresti sunt cele care stau ore intregi si iti cer informatii fara sa iti ofere la randul lor ceva. Asa ceva nu se chema a impartasi, se cheama: a oferi. Totusi, eu in aceste cazuri tot ofer interlocutorului tot ceea ce stiu.

Un prieten de-al meu a petrecut ore intregi la el acasa cu niste fotografi pe care i-a invitat sa le arate modul lui eficient in care fotografia nunti. Nici o problema, pana cand a vazut cum fotografii pe care i-a ajutat ii “furau” clientii, folosind aceleasi surse de informare si aceleasi tehnici pe care el ii invatase. Si asta nu s-a intamplat numai o singura data. Nici macar nu au dat un telefon sa-i multumeasca. Acesti amatori nu aveau nici un pic de experienta in vanzari, si spre deosebire de prietenul meu, nu stiau stia cum sa lucreze cu altii in situatii competitive.

Pentru a fi un fotograf profesionist de succes ai nevoie de experienta in vanzari. Experienta in vanzari te invata cum sa impartasesti si sa ai beneficii, chiar in cazurile in care esti in competitie pentru aceleasi contracte cu altii. Lucreaza impreuna cu ceilalti fotografi si invata cand sa te retragi sau cand sa intervii ca sa ajuti. Aceasta intelepciune provine din anii de experienta in vanzari. Este jenant cand unii oameni trec de la un domeniu oarecare, in afara de vanzari, la fotografie.

Eu impartasesc tot ceea ce stiu cu toata lumea care viziteaza acest site, si sunt foarte serios cand spun ca abilitatile tehnice nu afecteaza decat intr-o mica masura capacitatea ta de a castiga bani. Daca stau bine sa ma gandesc, chiar deloc.

PLUG

If you find this as helpful as a book you might have had to buy or a workshop you may have had to take, feel free to help me write more with a donation. Thanks! Ken.

Home    Search    Gallery    How-To    Books    Links    Workshops    About    Contact