Home    Search    Gallery    How-To    Books    Links    Workshops    About    Contact

Ritz Camera

adorama

Del om alt du kan - or- Why Pros Share
Everything They Know - in Norwegian!

© 2006 KenRockwell.com

Please help KenRockwell..com

I get my goodies at Ritz, Amazon and Adorama. It helps me publish this site when you get yours from those links, too.

Also in English, Dutch, Indonesian, Norwegian, Swedish, French, Greek, German, Italian, Spanish, Finnish, Hungarian, Romanian, Polish, Hebrew, Bulgarian, Portuguese, Ukrainian, Russian and Afrikaans.

Oversatt av Aksel Sogstad 11 October 2006

Fortell om alt du kan

Om du ikke har lagt merke til det, så holder jeg ingenting hemmelig.

Alle profesjonelle jeg kjenner forteller fritt om sine beste steder, teknikker og forretningsmetoder. Slik blir vi alle bedre i alt. Hvorfor tror du jeg har dette nettstedet?

Fortalte Ansel fritt om alt han kunne? JA! Han publiserte minst seks bøker, og de første tre er fremdeles populære i dag. Les disse, og du vil ha samme tekniske kunnskap som Ansel.

Fotografering baserer seg på fantasi, observasjon og inspirasjon. Å kjenne en annens teknikk og steder vil ikke kunne gjenskape hans resultater.

Mennesker som ikke deler steder og teknikker er tapere. De er som regel de minst erfarne eller uprofesjonelle. De mangler selvtillit.

Vi vet at selv om det finnes 10 millioner fotografer, så finnes det langt flere potensielle kunder.
Å dele gagner oss alle. Ved å forsøke å holde noe hemmelig mister du venner og muligheter til å lære mer. Det vil ikke gi deg noen særlig konkurransemessig fordel, og i alle tilfelle vil du nok ikke konkurrere mot venner heller. Venner snakker sammen og slipper en annen til hvis han eller hun er ute etter en jobb.

Jøss, mine venner bytter jobber seg i mellom hvis en av dem ikke får noe til.

Den eneste gangen du bør passe deg er hvis noen ønsker å pumpe deg for informasjon i timevis uten å ha noe å gi tilbake. Det er ikke å dele: det er å gi. Jeg gir allikevel bort alt jeg kan, men jeg er rar.

En venn av meg brukte flere timer på å invitere andre fotografer hjem for å vise sin suksessfulle metode for bryllupsfotografering. Helt greit, til han så de samme menneskene kontakte de samme parene fra de samme kildene han hadde fortalt dem om, og bruke hans teknikker. Dette skjedde oftere enn én gang. De ringte ikke engang for å si takk. Disse amatørene mangler salgserfaring, og i motsetning til min venn, visste de ikke hvordan de skulle arbeide med andre en konkurrerende situasjon.

For å være en fremgangsrik profesjonell trenger du salgserfaring. Salgserfaring lærer deg hvordan du skal dele og gagne, selv når du konkurrerer for samme jobber. Du bør arbeide med konkurrerende fotografer. Forstå når du skal trekke deg tilbake, og når du skal hjelpe. Dette er visdom som kommer fra mange års salgserfaring. Det er pinlig når mennesker som ikke fikser et annet jobbområde enn salg forsøker seg på fotografering.

Jeg forteller fremdeles alt jeg vet til alle på dette nettstedet. Jeg mener det når jeg sier at tekniske kunnskaper har lite eller ingenting å gjøre med din evne til å tjene penger. Det har det ikke.

Bidrag

Hvis du opplever dette like hjelpsomt som en bok du hadde måtte kjøpe eller et kurs du hadde måttet ta, så må du gjerne hjelpe meg til å skrive mer ved å gi en donasjon.

Takk!

Ken.

Home    Search    Gallery    How-To    Books    Links    Workshops    About    Contact