Home    Search    Gallery    How-To    Books    Links    Workshops    About    Contact

Ritz Camera

adorama

Waarom professionals alles wat ze weten delen.
(Why Pros Share Everything They Know, in Dutch)
© 2007 KenRockwell.com

Please help KenRockwell..com

I get my goodies at Ritz, Amazon and Adorama. It helps me publish this site when you get yours from those links, too.

Also in English, Dutch, Indonesian, Norwegian, Swedish, French, Greek, German, Italian, Spanish, Finnish, Hungarian, Romanian, Polish, Hebrew, Bulgarian, Portuguese, Ukrainian, Russian and Afrikaans.

06 July 2007

Deel alles wat je weet.

Het is je waarschijnlijk al opgevallen, ik bewaar geen geheimen.

Alle professionele fotografen die ik ken delen hun top locaties, technieken en kennis.
Dit helpt iedereen om beter te worden. Waarom denk je dat ik deze site heb?

Deelde Ansel alles wat hij wist over fotografie? JA! Hij heeft een tenminste zes boeken uitgeven, waarvan de eerste drie vandaag de dag nog steeds erg populair zijn. Lees z'n boeken en je weet alles wat Ansel wist van de techniek.

Foto's ontstaan door verbeelding, observatie en inspiratie. Het weten van iemand anders technieken en locaties maakt nog niet dat je het zelfde resultaat kan bereiken.

Mensen die hun locaties en technieken niet willen delen zijn losers. Het zijn vaak onprofessionele mensen met weinig kennis van zaken. Het ontbreekt hun aan zelfvertrouwen.

We weten dat ondanks dat er 10 miljoen fotografen zijn er ook op z'n minst een miljard potentiële klanten bestaan.

We hebben allemaal voordeel van het delen van informatie. Geheimen bewaren kost je vrienden en weerhoud je er van meer te leren. Het geeft je daarnaast geen significant voordeel over je competitie, je zal sowieso niet snel met vrienden om de zelfde opdracht strijden.

Vrienden praten met elkaar en gaan niet achter de zelfde klus aan.

Mijn vrienden sturen juist opdrachten door naar elkaar als ze zelf verhinderd zijn en een opdracht niet kunnen aannemen.

Je moet alleen voorzichtig zijn als iemand uren lang naar informatie vraagt maar niets kan delen met jou. Dat is namelijk niet het delen van informatie maar dan is het alleen geven. Ik geeft nog steeds alles wat ik weet weg, maar ik ben dan ook een beetje raar.

Een vriend van me spendeerde uren met het doorlopen van zijn succesvolle trouwerij aanpak met andere fotografen. Geen probleem zou je denken, totdat hij zag dat deze fotografen achter de zelfde klanten aan ging; gebruikmakend van de technieken die hij met hun gedeeld had. Dit gebeurde meer dan eens en ze belde niet eens om hem te bedanken voor de informatie die hij met hun gedeeld had.

Deze amateurs hadden geen verkoop ervaring en in tegenstelling tot mijn vriend wisten ze niet hoe ze goed samen konden werken met elkaar in een zakelijke omgeving.

 

PLUG

If you find this as helpful as a book you might have had to buy or a workshop you may have had to take, feel free to help me write more with a donation. Thanks! Ken.

Home    Search    Gallery    How-To    Books    Links    Workshops    About    Contact