Home    Search    Gallery    How-To    Books    Links    Workshops    About    Contact

Ritz Camera

adorama

Jaa kaikki mitä tiedät! - or
Share Everything You Know in Finnish

© 2006 KenRockwell.com

Please help KenRockwell..com

I get my goodies at Ritz, Amazon and Adorama. It helps me publish this site when you get yours from those links, too.

Also in English, Dutch, Indonesian, Norwegian, Swedish, French, Greek, German, Italian, Spanish, Finnish, Hungarian, Romanian, Polish, Hebrew, Bulgarian, Portuguese, Ukrainian, Russian and Afrikaans.

03 September 2006

Jaa kaikki mitä tiedät!

Jos et ole vielä huomannut, minä en pidä salaisuuksia.

Kaikki ammattilaiset, jotka tiedän, auliisti jakavat heidän kuvauspaikkansa, tekniikat sekä bisness käytännöt. Se auttaa meitä kaikki tulemaan paremmaksi kaikessa! Vai miksi luulet että minä pidän tätä saittia?

Jakoiko Ansel kaiken mitä hän tiesi? KYLLÄ! Hän julkaisi ainakin kuuden kirjan sarjan, joista ensimmäiset kolme ovat erittäin suosittuje vielä tänäänkin. Lue kirjat, ja tiedät tekniikasta sen mitä Anselkin.

Valokuvat tulevat mielikuvituksesta, tarkkailusta sekä inspiraatiosta. Tulosten toistamiseen ei riitä jonkun muun tekniikan ja kuvauspaikkojn tunteminen.

Ihmiset, jotka eivät jaa kuvauspaikkoja ja/tai tekniikoitaan ovat luusereita. He ovat yleensä kokemattomia tai amatöörejä, joilta puuttuu itseluottamusta.

Vaikka maailmassa on 10 miljoonaa valokuvaajaa, maailmassa on myös biljoonia asiakkaita.

Me kaikki hyödymme tiedon jakamisesta. Pitämällä salaisuuksia menetät ystäviä ja hankaloitat omaa oppimistasi. Salaisuuksien pitäminen ei anna sinulle merkittävää kilpailuetua. Todennäköisesti et edes tule kilpailemaan ystäviesi kanssa kuitenkaan. Ystävät puhuvat, ja menevät pois tieltä jos kilpailette samasta keikasta.

Joskus ystäväni heittelevät keikkoja edestakaisin, jos jonkun aikataulu ei anna myötä.

Ainoastaan jos joku haluaa pumpata sinusta tietoa tunteja, mutta joka ei aio antaa mitään vastineeksi, kannattaa olla hieman varuillaan. Sillä se ei ole jakamista, se on antamista. Minä silti annan kaiken mitä tiedän, mutta minä olenkin omituinen?

Yksi ystävistäni vietti tunteja näyttämällä onnistuneita häkuvauksieen muille valokuvaajille. Ei mikään iso juttu, kunnes hän jälkeenpäin huomasi että samaiset valokuvaajat olivat hänen asiakkaiden perässä käyttäen samoja lähteitä & tekniikoita kuin hän. Näin kävi useammin kuin kerran. He eivät edes ikinä soittaneet kiittääkseen. Mutta näiltä amatööreiltä puuttui myyntikokemusta, eivätkä he myöskään tienneet kuinka toimia hyvin kilpailutilanteissa.

Onnistuaksesi ammattikuvaajana tarvit myyntikokemusta. Myyntikokemus opettaa sinua jakamaan ja hyötymään, kun kilpailet samanlaisista keikoista. Työskentele kilpailevien kuvaahien kanssa. Tiedä milloin poistua ja milloin auttaa. Tämä on viisautta, joka tulee vuosien myyntikokemuksen myötä. On hieman hävettävää, kun ihmiset jättävät pääasiallisen osaamisalueensa, poislukien myyntityön, ja yrittävät tienata elantonsa ammatikuvaajana.

Minä jaan edelleenkin kaiken minkä tiedän tällä saitilla. Tarkoitan sitä, kun sanon ettei teknisellä osaamisella ole mitään tekemistä rahanteon kanssa. Sillä ei vaan ole.

PLUG

Jos tästä oli sinulle hyötyä yhtä paljon kuin kirjasta, jonka olit valmista ostamaan tai kurssista, jolle olit valmis osalklistumaan - voit auttaa minua lahjoituksella jos haluat! Kiitos! Ken!

Home    Search    Gallery    How-To    Books    Links    Workshops    About    Contact