Home    Search    Gallery    How-To    Books    Links    Workshops    About    Contact

Ritz Camera

adorama

ЗАЩО ПРОФЕСИОНАЛИСТИТЕ СПОДЕЛЯТ ВСИЧКО КОЕТО ЗНАЯТ.

or

Why Pros Share Everything They Know - in Bulgarian!
© 2006 KenRockwell.com

Помогите KenRockwell..com

I get my goodies at Ritz, Amazon and Adorama. It helps me publish this site when you get yours from those links, too.

Also in English, Dutch, Indonesian, Norwegian, Swedish, French, Greek, German, Italian, Spanish, Finnish, Hungarian, Romanian, Polish, Hebrew, Bulgarian, Portuguese, Ukrainian, Russian and Afrikaans.

22 August 2006

Както сигурно сте забелязали, не крия нещата които знам от вас.

Всички професионалисти който познавам, свободно споделят информация за местата за снимане, техниките си и бизнес-практиките си. По този начин всички ставаме по-добри. Защо мислите аз поддържам този сайт?

Ансел Адамс споделяше ли всичко което знаеше – споделяше. Дори публикува серия от 6 книги, първите 3 от които още се намират и се четат масово. Прочетете ги, и ще знаете всички техники които Ансел е знаел.

Снимки се правят с въображение, наблюдение и вдъхновение. Знаейки мястото и техниката на някой няма да ви помогне да повторите резултатите му.

Хората които крият местата и техниките си, са губещи. Те най-често са най-неопитните и непрофесионалните. На тях им липсва самочувствие.

Ние знаем че дори да има 10 милиона фотографа, има и милиарди потенциални клиенти.

Всички печелим от обмяната на опит. Опитвайки се да криете техниките си, губите приятели, а с тях и шанса да научите повече от тях. Прикритостта не дава особен аванс в надпреварата за клиети, а и вие едва ли ще се конкурирате точно с приятелите си. С тях ще се разберете, и те няма да ви пречат ако ви изпадне добра работа.

Знаете ли, приятелите ми, ако не могат да я смогнат, си прехвърлят един на друг работа през цялото време.

Единственият случай когато бихте искали да си пазите наученото, е когато някой ви пълни главата с информация, но няма какво да вземе от вас. Това не е споделяне, а даване. Аз все още давам всичко което знам, но аз съм си такъв.

Един приятел изгуби часове канейки колеги в дома си и обяснявайки им целия процес на сватбената фотография. Голяма работа... докато не видя същите тези хора да преследват точно същите двойки от точно същия източник който той им беше показал, снимайки ги по точно същия начин. И това неведнъж. Те дори не се обадиха да кажат “блaгодаря”. Тези аматиори нямат опит в продажбите, и за разлика от моя приятел не знаят как да се сработват с другите в конкурентна обстановка.

За да си успешен професионалист ти трябва опит в продажбите. Опита в продажбите те учи как да се сработваш и да печелиш дори когато се конкурираш. Работи с конкурентите си. Знай кога да си траеш и кога да помогнеш. Това е опит който идва с години търговия. Смущаващо е когато хора изскачат от област различна от търговията, и се опитват да правят пари от фотография.

Аз все още разкривам всичко което знам за всеки който посети този сайт. И съм съвсем сериозен, когато казвам че фотографските умения и способността да правиш пари нямат почти нищо общо.

Home    Search    Gallery    How-To    Books    Links    Workshops    About    Contact